Ανακοινώσεις του e-βιβλίου

Πώς εργάζομαι στο e-βιβλίο;

Πώς εργάζομαι στο e-βιβλίο;

από Vasilis Palilis -
Αριθμός απαντήσεων: 0
Θεωρία

Τι σημαίνει διαβάζω θεωρία στα μαθηματικά; Σημαίνει ότι γράφω και ξαναγράφω τους Πληροφορίεςτύπους μέχρι να τους γράφω σωστά χωρίς να χρειάζεται να βλέπω, σχεδιάζω και ξανασχεδιάζω τα σχήματα με χάρακα και διαβήτη, γενικώς δεν κοιτάζω μόνο, χρησιμοποιώ ταυτόχρονα και τα χέρια μου! Το ίδιο ισχύει και στα παραδείγματα και τις εφαρμογές. Ξαναλύνω από την αρχή, δεν κοιτάζω τη λύση και λέω "Οκ! Το κατάλαβα!".

Εξάσκηση

Μετά τη θεωρία ακολουθεί επονομαζόμενη εξάσκηση, περιέχει τις πιο βασικές τις πιο S.O.S., τις πιο "διάσημες" ασκήσεις κάθε ενότητας.

Έχεις:

  • Όσες προσπάθειες θέλεις μάλιστα κάθε φορά που επανέρχεσαι οι ασκήσεις έχουν διαφορετικούς αριθμούς! Έτσι είσαι σίγουρος ότι μπορείς να λύσεις τις συγκεκριμένες ασκήσεις και θα πετύχεις σίγουρα το απαιτούμενο 75%!
  • Σε κάθε ερώτηση έχεις 3 προσπάθειες, αν κάνεις λάθος έχεις ως βοήθεια ένα μέρος της λύσης (κι ένα πέναλτυ βαθμολογικό)! Έτσι είναι βέβαιο ότι αν επιμείνεις θα τις λύσεις σωστά! Ο επιμένων νικά!

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις την εξάσκηση έχεις όσο χρόνο θέλεις να την ολοκληρώσεις, μη βιαστείς λοιπόν, προβληματίσου, μελέτησε, συμβουλεύσου...

Μόλις ολοκληρώσεις έχεις πρόσβαση και στην πλήρη λύση!

Μπορείτε να εξασκείσαι όποτε θέλεις... για επανάληψη... για το σχολείο... Μην ξεχνάς ότι αυτές οι ασκήσεις δεν είναι ποτέ ίδιες!!

Εργασία

Μετά την εξάσκηση ακολουθεί επονομαζόμενη εργασία. Περιέχονται ασκήσεις που πρέπει να απαντήσεις αναλυτικά τεκμηριώνοντας τις ενέργειες και τις σκέψεις σου.

Μόλις υποβάλεις την εργασία θα πρέπει να περιμένεις να βαθμολογηθεί από τον καθηγητή.

Παράλληλα βλέπεις την απάντηση οπότε μπορείς να ελέγξεις αν έχεις απαντήσει σωστά ή όχι.

Αν έχεις απαντήσει σωστά είναι όλα οκ!

Αν όμως έχεις κάποιο λάθος θα πρέπει να το εντοπίσεις με τη βοήθεια που θα πάρεις από τον καθηγητή. Έτσι θα ετοιμάζεσαι για τη δεύτερη ευκαιρία που θα πρέπει να διορθώσεις τις λανθασμένες ασκήσεις.

Τεστ

Μετά τη εργασία ακολουθεί το επονομαζόμενο τεστ, δες ...εδώ πώς λειτουργεί. Μην το αντιμετωπίζεις ως εξέταση, καλύτερα να το δεις ως εργασία που, όσο πληρέστερα την ολοκληρώσεις, τόσο πιο γόνιμη θα αποδειχτεί. Έχεις πολύ χρόνο... ψάξε, πρώτα, βρες παρόμοια άσκηση για να διευκολυνθείς. Όταν ολοκληρώσεις την εργασία σου θα δεις αμέσως αν κρίνεται επιτυχημένη, θα δεις το κουτάκι δίπλα να τσεκάρεται αυτόματα.

Βοήθεια

Αν όχι, μην απογοητευτείς, μελέτησε τις λύσεις και επικοινώνησε με τον καθηγητής σου στο φόρουμ βοήθεια. Ήδη σε κάθε τέτοιο φόρουμ υπάρχουν κάποιες πιο απλές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Στην επικοινωνία αυτή μη διστάσεις να θέσεις τις απορίες σου. Όταν ο καθηγητής σου βεβαιωθεί ότι όλα πάνε καλά θα σου βελτιώσει τον βαθμό στο τεστ και θα συνεχίσεις την προσπάθειά σου. Μην ξεχνάς ότι δεν είμαστε εδώ για "βαθμούς", είμαστε για να μάθεις!

Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες θα δεις επίσης να σε βοηθά και το λεξικό "Μαθηματική ορολογία". Δες ... εδώ πώς μπορείς να το εκμεταλλευτείς καλύτερα!

Διαγωνίσματα

Φτάνουμε λοιπόν σε εκείνο το σημείο που ολοκλήρωσες επιτυχώς μια ενότητα, π.χ. "Αλγεβρικές παραστάσεις". Θα ανοίξει πρόσβαση τότε στην ενότητα "Διαγωνίσματα" και θα είναι στη διάθεσή σου το αντίστοιχο διαγώνισμα. Αυτό έχει και γνωστές και άγνωστες ασκήσεις, δίνονται δυο προσπάθειές μην ανησυχείς θα τα καταφέρεις είναι σίγουρο!

Τελευταίος Γύρος!

Φτάνουμε πια σε εκείνο το σημείο που έχεις ολοκληρώσει επιτυχώς όλη την ύλη! Η εμπειρία σου είναι μεγάλη, μπορείς πια να αντιμετωπίσεις όλη την ύλη σε καινούριες ασκήσεις στο πρωτότυπο "Τελικό διαγώνισμα"!

Ολοκληρώνοντας και αυτό μπορείς πια να αντιμετωπίσεις όλες τις ασκήσεις που έχεις δει μέχρι τώρα, πάλι με έναν πρωτότυπο τρόπο στη "Γενική Πρόβα".

 

Ευχάριστες εκπλήξεις

Υπάρχουν διάφορα που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα στη διαδρομή αυτή, αν όμως τα αποκαλύψουμε ... δεν θα είναι πλέον εκπλήξεις! Έχε λοιπόν υπομονή και υπομονή!