Ανακοινώσεις του e-βιβλίου

Η ροή του μαθήματος

Η ροή του μαθήματος

από Vasilis Palilis -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Όπως μπορείς να δεις η ύλη είναι χωρισμένη σε 4 μεγάλες ενότητες και καθεμιά από αυτές σε μικρότερες υποενότητες.
Κάθε υποενότητα περιέχει Θεωρία, Εξάσκηση, Εργασία, Τεστ και (Βοήθεια)
Μπορείς να δουλέψεις σε όποια υποενότητα θελήσεις. Για να είσαι βέβαιος όμως ότι όλα πάνε καλά, ότι μαθαίνεις τα απαιτούμενα, υπάρχουν συνθήκες ολοκλήρωσης σε κάθε δραστηριότητα. Οι συνθήκες αυτές συνιστούν ταυτόχρονα και περιορισμούς για τις επόμενες! Μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς μια δραστηριότητα βλέπεις το κουτάκι δίπλα της να συμπληρώνεται με το τικ επιτυχίας. Αναλυτικά τώρα.

Θεωρία

Είναι το μοναδικό σημείο εισόδου σε κάθε υποενότητα. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις από Εξάσκηση, Εργασία ή Τεστ! Πιθανώς σε κάποιους αυτό δεν αρέσει! Είναι δυνατόν όμως να λύσεις ασκήσεις χωρίς θεωρία; ΟΧΙ! Πώς εξασφαλίζουμε λοιπόν ότι μελέτησες; Μόνο με τον χρόνο! Σε κάθε ενότητα θεωρίας υπάρχει ένα χρονόμετρο. Σου δείχνει τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται να μελετήσεις, ΕΙΝΑΙ 40 MIN ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΩΡΙΑΣ (συνήθως είναι πολύ λίγος, χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο). Πρέπει να το κάνεις , μην δυσφορείς! Και πρόσεξε! Πρέπει να μείνεις στη θεωρία τουλάχιστον μια φορά μέχρι να παρέλθει ο αναγκαίος χρόνος! Αν μπαίνεις και βγαίνεις δεν ολοκληρώνεται η δραστηριότητα!

Εξάσκηση- Εργασία

Μόλις ολοκληρωθεί ο προαπαιτούμενος χρόνος θεωρία "ανοίγουν" η Εξάσκηση και η Εργασία. Σε αυτές το κριτήριο επιτυχίας είναι βαθμολογικό. Πρέπει να πιάσεις τουλάχιστον 75%.

Τεστ

Μόλις επιτευχθούν οι προαπαιτούμενες βαθμολογίες σε Εξάσκηση και Εργασία "ανοίγει" το Τεστ με το ίδιο βαθμολογικό κριτήριο. Αν επιτευχθεί τότε "ανοίγει" το αντίστοιχο Διαγώνισμα!

Βοήθεια

Αν δεν επιτευχθεί ο βαθμολογικός στόχος στο Τεστ, "ανοίγει" το φόρουμ Βοήθεια. Εκεί σε συνεργασία με τον καθηγητή σου θα παρακάμψετε το σκόπελο για να θεωρηθεί επιτυχώς ολοκληρωμένο το κουίζ.

Διαγώνισμα

Έχει κι αυτό ως βαθμολογικό ελάχιστο το 75%. Αν κι αυτό επιτευχθεί περνάτε πια στον Τελευταίο Γύρο.

Τελευταίος Γύρος

Είναι επανάληψη σε όλη την ύλη. Κριτήριο επιτυχίας πάλι το 75%!