Ανακοινώσεις του e-βιβλίου

Πώς μαθαίνω; Τι είναι το e-learning;

Πώς μαθαίνω; Τι είναι το e-learning;

από Vasilis Palilis -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Γενικά

ΠληροφορίεςΗ μάθηση είναι μια ατομική προσπάθεια,

  • είτε ανακαλυπτική,
  • είτε ερευνητική,
  • είτε κατασκευαστική.

Χρειάζεται χρόνο (Ίσως έχεις ακούσει τον κανόνα των 10.000 ωρών, αποδόθηκε στον Bill Gates, για την επιτυχία απαιτούνται τουλάχιστον 10.000 ώρες προσωπικής εργασίας!)

Δεν προκύπτει εκ του μη όντος βασίζεται στη γνώση που ήδη έχει αποκτηθεί από την ανθρωπότητα. Το μυαλό κάθε μαθητή δεν χρειάζεται να ακολουθήσει όλη την ιστορία γένεσης των εξισώσεων για παράδειγμα, μπορείς να βασιστείς στη γνώση της προηγούμενης γενιάς να την βιώσεις, κατανοήσεις, εφαρμόσεις, συνθέσεις σε αυτήν... «You must obey the forces you want to command» είπε ο Francis Bacon.

Δεν είναι μια παθητική διαδικασία, δε σου γεμίζει κάποιος το μυαλό με την ύλη, είναι ενεργητική διαδικασία, παράγεται προϊόν,

Σου Προκαλεί συναισθήματα, χαρά, περηφάνια, εξαργυρώνεται, είναι στοιχείο της ταυτότητας κάθε ανθρώπου.

Μην περιμένεις λοιπόν να σου πει εδώ κάποιος τα S.O.S (αν και έχουμε φροντίσει γι'αυτό χαμόγελο ). Έλα με θετική διάθεση να δουλέψεις, να το ευχαριστηθείς όμως και να νιώσεις χαρά για τα επιτεύγματά σου!

 

Λίγα για το e-learning

Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του e-learning, δεν μπορείς να "ξεφύγεις", να χαζέψεις και να περιμένεις κάποιος να σου λύει τις ασκήσεις! Δεν υπόκειται στις, χωρικές, χρονικές, πληθυσμιακές δεσμεύσεις μιας κλασικής τάξης, έχει την ευχέρεια να καλύψει την ανάγκη,να προκαλέσει το ενδιαφέρον, να δώσει τη δυνατότητα για «βουτιές στα βαθιά».

Μα, "Δεν το καταλαβαίνω", ¨Δεν μπορώ να το λύσω", "Έχω απορίες"! Έτσι είναι πάντα, σε όλους! Σκέψου ότι αυτό που εσύ δεν καταλαβαίνεις, το έχει καταλάβει κάποιος άλλος και μπορεί να σε βοηθήσει, διατύπωσε λοιπόν την απορία σου... σίγουρα θα έχεις επικούρηση. Σκέψου όμως και το αντίστροφο, ότι κάτι που δεν έχει καταλάβει κάποιος άλλος, το έχεις καταλάβει εσύ, βοήθησέ τον λοιπόν! Με λίγα λόγια όσο κι αν ακούγεται παράξενο, αν και δουλεύεις μόνος σου, ένας ολόκληρος κόσμος είναι εκεί αλληλοβοηθείται και συνεργάζεται μαζί σου. Δεν είναι μοναχική η διαδικασία!