Περιγραφή θέματος

 • Εισαγωγή

  calc_logoΤο μάθημα αυτό αφορά τη χρήση των Λογιστικών Φύλλων. "Στήθηκε" το καλοκαίρι του 2011 βασισμένο στην εφαρμογή γραφείου OpenOffice.org Calc για τη χρήση Υπολογιστικών Φύλλων. Όλα αυτά έγιναν υπό το πλέγμα των ιδεών της δωρεάν εκπαίδευσης και του ελεύθερου λογισμικού, του λογισμικού ανοιχτού κώδικα.Η παραγματικότητα είναι ότι το LibreOffice έχει τις παραπάνω ιδιότητες κι αυτό προτείνεται να χρησιμοποιήσετε. Το γεγονός ότι αυτό το μάθημα βασίζεται στο OpenOffice δε θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

 • Εβδομάδα Γνωριμίας και Προσαρμογής...

 • Χρησιμοποιώντας την Εφαρμογή

  cloud1
  Ξεκινώντας με την Εφαρμογή Υπολογιστικών ή Λογιστικών Φύλλων του OpenOffice,org, θα πρέπει καταρχήν να δούμε το άνοιγμα και κλείσιμο της εφαρμογής, το άνοιγμα και κλείσιμο προϋπάρχοντων αρχείων και τη δημιουργία νέων. Εξαιρετικά σημαντική είναι η διαδικασία αποθήκευσης ενός υπολογιστικού φύλου προκειμένου να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη στιγμή. Ενώ η εξοικείωση με το ολοκληρωμένο σύστημα βοήθειας του OpenOffice.org είναι πραγματικά απραίτητη.

  Στη συνέχεια θα δούμε τα εργαλεία εστίασης, πώς να εμφανίζουμε και να αποκρύπτουμε τις γραμμές εργαλείων, πώς να παγιώνουμε και να αναιρούμε την παγίωση των επικεφαλίδων σε γραμμές και/ή στήλες, αλλά και πώς να τροποποιούμε βασικές επιλογές/ προτιμήσεις που αφορούν την εφαρμογή.