Σταυρόλεξο

Κάντε κλικ σε έναν αριθμό στο πλέγμα για να δείτε το όρισμα ή τα ορίσματα για τον αριθμό αυτό.
Συμπληρώστε την απάντησή σας στο κενό με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.


Εάν δυσκολεύεστε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί "Βοήθεια" για να δείτε ένα γράμμα.


Συμπληρώστε το σταυρόλεξο, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Έλεγχος" για να ελέγξετε την απάντησή σας.



    1            2     
            3       
  4    5               
                 
                 
6            7         
                 
       8            
                 
         9          
    10   11              
                 
                 
                 
12                   
                 
                 

Οριζοντίως:

1. Ο δεύτερος πυλώνας υλοποιείται, ειδικότερα, με τη θέσπιση αρχών εσωτερικού .... και εταιρικής διακυβέρνησης, επί τη βάσει των οποίων θα διεξάγεται η διαδικασία αξιολόγησης των κινδύνων εντός της ασφαλιστικής επιχείρησης
5. Αρμόδια Ελληνική Εποπτική Αρχή είναι η Τράπεζα της Ελλάδος και συγκεκριμένα η Διεύθυνση ..... Ιδιωτικής Ασφάλισης
6. Ο .... ανάληψης ασφαλίσεων υγείας αντικατοπτρίζει αυτόν που πηγάζει από την ανάληψη υποχρεώσεων ασφαλίσεων υγείας.
7. Με βάση τον Ν.4364/2016 η φερεγγυότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων δομείται σε τρεις ...... οι οποίοι είναι ίδιας εποπτικής βαρύτητας.
8. Ο κίνδυνος ... αντικατοπτρίζει τον κίνδυνο που πηγάζει από το επίπεδο ή τη μεταβλητότητα των αγοραίων τιμών των χρηματοοικονομικών μέσων που έχουν επίπτωση στην αξία των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων της επιχείρησης.
10. Η Ελάχιστη ... Απαίτηση υπολογίζεται ως γραμμική συνάρτηση ενός συνόλου ή υποσυνόλου των εξής μεταβλητών: τεχνικών προβλέψεων, εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, κεφαλαίου σε κίνδυνο, αναβαλλόμενων φόρων και διοικητικών δαπανών της επιχείρησης.
12. Κίνδυνος ... Αντισυμβαλλομένου είναι ο κίνδυνος που αντικατοπτρίζει πιθανές ζημίες λόγω μη αναμενόμενης επιδείνωσης στην πιστωτική θέση των αντισυμβαλλομένων και οφειλετών των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των προσεχών 12 μηνών.

Καθέτως:

1. Για αυτό τον λόγο ο Ν.4364/2016 εισάγει την αρχή του Συνετού ...... σύμφωνα με την οποία η ασφαλιστική επιχείρηση επενδύει μόνο σε στοιχεία και τίτλους που ενέχουν κινδύνους επιδεκτικούς αναγνώρισης, μέτρησης, παρακολούθησης, διαχείρισης, ελέγχου και αναφοράς.
2. Ο τρίτος πυλώνας καθορίζει τις διατυπώσεις .... και δημοσιοποίησης στοιχείων, εποπτικής και οικονομικής φύσης.
3. Σκοπός της Φερεγγυότητας ΙΙ είναι να ρυθμίσει τις απαιτήσεις της κεφαλαιακής επάρκειας όλων των ..... επιχειρήσεων δραστηριοποιούνται στον ευρωπαϊκό χώρο ώστε να
μειωθεί ο κίνδυνος πτώχευσης.
4. Οι ... προβλέψεις αποτιμώνται σε αξία που αντιστοιχεί στο τρέχον ποσό που θα έπρεπε να καταβάλει μια ασφαλιστική ή αντασφαλιστική επιχείρηση εάν μεταβίβαζε αμέσως τις ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές της υποχρεώσεις σε άλλη ασφαλιστική ή αντασφαλιστική επιχείρηση.
9. Το σύστημα διαχείρισης κινδύνων καλύπτει τις επενδύσεις, ιδίως σε ... και παρόμοιες συναλλαγές.
11. Η ... διαπιστώνει, την ύπαρξη έκτακτων δυσμενών καταστάσεων που επηρεάζουν ασφαλιστικές ή αντασφαλιστικές επιχειρήσεις που αποτελούν σημαντικό μερίδιο της αγοράς ή των πληττόμενων κατηγοριών δραστηριοτήτων.