Ενημέρωση-οδηγίες-βοήθεια για το e-μάθημα. Οι πιο συχνές απορίες (FAQ)

Ιστότοπος: learn-era.gr
Μάθημα: Μαθηματικά Β' Γυμνασίου
Βιβλίο: Ενημέρωση-οδηγίες-βοήθεια για το e-μάθημα. Οι πιο συχνές απορίες (FAQ)
Εκτυπώθηκε από: Επισκέπτης (Guest user)
Ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 10:46 μμ

Περιγραφή

Εδώ παρέχονται μερικές οδηγίες, συνήθως βίντεο, για τον τρόπο που εργαζόμαστε στον επεξεργαστή κειμένου (HTML Editor). Αυτό θα συμβεί σε κάποιες εργασίες.

Εισαγωγικά

Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται οδηγίες που θα βοηθήσουν την εργασία σας στο e-βιβλίο. Ρίξτε μια ματιά, αλλά μην αγχώνεστε. Όταν χρειάζεται θα έχετε παραπομπές εδώ για κάθε βοήθεια που χρειάζεστε!

Τι χρειάζεται για να μπορώ να παρακολουθήσω το e-μάθημα;

Πληροφορίες-Οδηγίες-ΒοήθειεςΤα απαιτούμενα μέσα για την παρακολούθηση του μαθήματος είναι :

  1. Ένας υπολογιστής με πρόσβαση στο internet
  2. Ένα email
  3. Ένας φυλλομετρητής (browser) εγκατεστημένος στον υπολογιστή. Το μάθημα μπορεί να λειτουργήσει με όλους τους σύγχρονους φυλλομετρητές Firefox, Opera, Internet Explorer, Chrome, Safari, εντελώς ενδεικτικά. Πρέπει όμως να είναι ενημερωμένοι πρόσφατα. Ακολουθώντας τους δεσμούς μπορείτε να ενημερώσετε το φυλλομετρητή σας.
  4. Για την ανάγνωση των pdf αρχείων χρειάζεται ο Adobe Reader.
  5. Για κάποια βίντεο χρειάζεται o Adobe Flash Palyer

Όλα τα προαναφερθέντα λογισμικά είναι ελεύθερα.

Πλοήγηση στο e-μάθημα: Πώς μετακινούμαι ανάμεσα στις ενότητες του μαθήματος;

Πληροφορίες-Οδηγίες-ΒοήθειεςΠλοήγηση στο e- μάθημαΤο σωστό είναι να πλοηγείστε στο e-μάθημα χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που διαθέτει το μάθημα, με αυτά η ιστοσελίδα αναδημιουργείται κάθα φορά που την "καλείτε¨.

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία πλοήγησης του φυλλομετρητή σας, σας επαναφέρουν στη σελίδα, προηγούμενη ή επόμενη, όπως είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας. Μέχρι και δεδομένα μπορείτε να χάσετε με τον τρόπο αυτό!

Επικοινωνία: Πώς λύνω απορίες;

Πληροφορίες-Οδηγίες-ΒοήθειεςΣε κάθε e-βιβλίο υπάρχει η ομάδα συζητήσεων (forum) "Εδώ διατυπώνουμε και βοηθάμε να λυθούν απορίες..." όπου καθένας μπορεί να διατυπώσει τις απορίες του και να βοηθήσει άλλους συμμετέχοντες να λύσουν τις δικές τους.

Εξυπακούεται ότι στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν και οι εκπαιδευτές διευκολύνοντας τη διαδικασία. Πολλές φορές ανοίγουν και αυτοί ένα θέμα συζήτησης (π.χ. ένα πρόβλημα) ή καταγράφουν κάτι που δυσκόλεψε πολλούς μαθητές, ανάλογα με τη ροή του μαθήματος.

Τεστ: Πώς λειτουργεί ένα τεστ;

quizΠληροφορίες-Οδηγίες-ΒοήθειεςΑπό τη στιγμή που θα το ξεκινήσετε έχετε 5 ολόκληρες μέρες να το ολοκληρώσετε, μη βιαστείτε λοιπόν, προβληματιστείτε, μελετήστε, συμβουλευτείτε...

Το τεστ συνίσταται από ερωτήσεις. Σε κάθε ερώτηση έχετε δυο προσπάθειες. Αν η πρώτη είναι αποτυχημένη σας παρέχεται πληροφόρηση και βοήθεια που θα οδηγήσει σε μια δεύτερη πιο επιτυχημένη προσπάθεια.

Όταν ολοκληρωθεί και η δεύτερη προσπάθεια (εφόσον αυτό απαιτηθεί βέβαια) σε κάθε μια από τις ερωτήσεις, είναι πια διαθέσιμες και οι λύσεις για περαιτέρω μελέτη.

Κάθε ολοκληρωμένο τεστ  είναι διαθέσιμο για μελέτη μέχρι τη λήξη του μαθήματος. Έτσι έχετε δημιουργήσει το δικό σας αρχείο σε όλη την ύλη και μπορείτε κάθε στιγμή να κάνετε επανάληψη.

Δείτε το βίντεο για το πώς δουλεύουμε σε ένα τεστ.

Λεξικό "Μαθηματική ορολογία". Πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω καλύτερα;

λεξικόΠληροφορίες-Οδηγίες-ΒοήθειεςΤο λεξικό "Μαθηματική ορολογία" είναι ένα πολύτιμο βοήθημα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

  • αλφαβητικά
  • ανά κατηγορία
  • για αναζήτηση
  • στα τεστ

Δείτε ανάλογο βίντεο που εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας των λεξικών:

Πώς παρκολουθώ την εξέλιξη και την πρόοδο μου στο μάθημα:

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να παρακολουθήσετε την εξέλιξη την πρόδο και τις επιτυχίες σας στο μάθημα.

H πρόοδος στο μάθημαΔείτε στην εικόνα. Περιγράφει τα blocks που βρίσκονται δεξιά στη σελίδα σας και σας δίνουν αυτές τις πληροφορίες.

Στο Διαχείριση--->Βαθμοί (Administration --->Grades) μπορείτε να βλέπετε τους βαθμούς σας και τα σχόλια των καθηγητών, πάντα θα υπάρχουν τέτοια και πολλές φορές θα έχετε προτάσεις για να μελετήσετε κάτι παραπάνω ή να βελτιώσετε κάτι.

Στη "Πρόοδο" έχετε αμέσως μια εικόνα για το ποιες από τις απαιτούμενες δραστηριότητες έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς. Περιλαμβάνονται μόνο οι θεωρίες τα Τεστ και τα Διαγωνίσματα.

Στην "Κατάσταση ολοκλήρωσης μαθήματος" έχετε μια πρώτη εικόνα για το τι έχετε ολοκληρώσει και κάνοντας κλικ στο "More Details" έχετε πλήρη εικόνα όλων των δραστηριοτήτων του e-  μαθήματος.

Εισαγωγή κειμένου-μαθηματικού κειμένου

Στις εργασίες κυρίως μερικές φορές θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε την απάντησή σας. Είναι απλό, το βίντεο που ακολουθεί σας δείχνει πώς μπορείτε να γράψετε κείμενο ή μαθηματικό κείμενο!

Εισαγωγή εικόνας

Σε μερικές εργασίες έχετε σκανάρει ή φωτογραφίσει την απάντησή σας σε μια εργασία.

Το πρώτο βήμα είναι να τη "φορτώσετε"στον υπολογιστή σας. 

Το δεύτερο είναι να την ανεβάσετε στην περιοχή που πρέπει να απαντήσετε. Το βίντεο που ακολουθεί σας δείχνει αυτήν τη διαδικασία.